מתכון

ניוקי תפוחי אדמה ואגוזים ממולאים במוצרלה עם רוטב רוזה

את רוטב הרוזה הטעים, שבתוכו מגישים את הניוקי המיוחדים, מכינים מעגבניות מיובשות

1,485 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
ניוקי תפוחי אדמה ואגוזי לוז ממולאים במוצרלה עם רוטב רוזה. צילום: ריאן
ניוקי תפוחי אדמה ואגוזי לוז ממולאים במוצרלה עם רוטב רוזה. צילום: ריאן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לניוקי:

למלית:

לרוטב רוזה:

אופן ההכנה

מכינים רוטב רוזה:

1

מחממים מחבת עם שמן זית, בצל ושום ומזהיבים קלות. מוסיפים עגבניות מיובשות, בזיליקום ותימין ומטגנים מעט. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית. מוסיפים שמנת, מערבבים ומבשלים עוד כ-5 דקות על אש נמוכה. טוחנים לקבלת מרקם חלק של הרוטב (אם יש צורך מסננים) ומחזירים למחבת.

2

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מכינים ניוקי ומגישים:

3

מסדרים תפוחי אדמה על שכבת מלח גס, מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות בערך עד לריכוך.

4

מצננים, מקלפים ומרסקים בעזרת ממעך ידני עד לקבלת מחית חלקה. מוסיפים למחית חלמון, ביצים, אגוזי לוז וקמח. מתבלים במלח, פלפל ומעט מוסקט.

5

יוצרים מהבצק נקניקים ארוכים בקוטר 3 ס”מ ופורסים לפרוסות בעובי 3 ס”מ. משטחים כל ניוקי מעט, מניחים במרכזו כדור קטן של מוצרלה ומגלגלים לכדור.

6

מבשלים את הניוקי בסיר עם מי מלח רותחים עד שהם צפים. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים ישירות אל תוך הרוטב. מקפיצים קלות, מסדרים על גבי צלחת הגשה ומפזרים מעט גבינת פרמזן מגוררת.