מתכון

סהרוני תמרים

רוגלעך קטנים של בצק פריך (בצק חש"ק, שתמיד מצליח) ממולא בתמרים נטו. בלי תוספות למעט אגוזים אם רוצים

22,149 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2021
סהרוני תמרים של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: אילן נחום. סטיילינג: אוריה גבע
סהרוני תמרים של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: אילן נחום. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מעבדים את החומרים במעבד מזון בפולסים רק עד להתגבשות בצק. מכסים בניילון ושומרים במקרר חצי שעה.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מעצבים, ממלאים ואופים

3

מחלקים את הבצק ל-6 חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה עגול ודק בזמן ששאר הבצק נשמר במקרר. מחלקים ל-8 משולשים (כמו פיצה). מניחים מעט (בערך כפית) מן התמרים בחלק הרחב של כל משולש ועליהם אגוזים (לא חובה) ומגלגלים לרוגלעך. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ממלאים כך את כל הבצק. אפשר להכין חלק ולשמור במקפיא.

4

אופים 15-20 דקות רק עד שמזהיב מעט.