מתכון

סטיקי רייס, מנגו וקרם קוקוס

זה הקינוח הכי בסיסי בתפריט התאילנדי - ואם תשאלו אותי, גם הכי טעים

2,890 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
סטיקי רייס, מנגו וקרם קוקוס של אריק פורת. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
סטיקי רייס, מנגו וקרם קוקוס של אריק פורת. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

שימו לב: אידוי האורז הוא מלאכה קצת מלכלכת. מומלץ להשתמש בשושנת אידוי, בקוסקוסייר או אפילו במסננת שתולים על דופן הסיר – קל יותר לנקות אותם מאשר את סלסילת הבמבוק. כשאין מנגו אפשר להשתמש בפרוסות מלון או אננס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

משרים אורז במים קרים למשך 12 שעות ומסננים.

מכינים את האורז

2

מאדים את האורז כ- 30 דקות בכלי אידוי, שמונח מעל סיר עם מים רותחים, עד שהוא נהיה רך ודביק, אבל מרקמו עדיין נגיס מעט. מעבירים את האורז לקערה.

מכינים קרם קוקוס ומגישים

3

שמים בסיר קרם קוקוס, סוכר ומלח ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות ברתיחה עדינה שהסוכר נמס והתערובת מסמיכה מעט.

4

יוצקים כמחצית מהקרם על האורז ומקפלים פנימה עד שמתקבל אורז במרקם דביק וסמיך.

5

יוצקים את הקרם הנותר לצלחות הגשה. מניחים בכל צלחת 4-3 תלוליות אורז ועל כל תלולית 3-2 פרוסות מנגו. מגישים חמים או בטמפ' החדר.