השריית האורז בקרם קוקוס מתוק הופכת אותו למצע קרמי רך וספוג ניחוחות, שמשתלב מעולה עם פרוסות מנגו טרי.
20 דקות עד שעתיים השריה של האורז בסירופ.
אופן ההכנה
1
קולים שומשום במחבת יבשה 4-3 דקות על להבה בינונית עד שעולה ניחוח קלוי (זהירות - לא לשרוף!).
2
שמים כוס קרם קוקוס עם 1/3 כוס סוכר ומלח בסיר קטן ומבשלים כ- 2 דקות על להבה בינונית ותוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס.
3
יוצקים את קרם הקוקוס החם על האורז ומערבבים. מכסים ומשהים 20 דקות ועד שעתיים.
4
שמים את יתרת קרם הקוקוס עם 3 כפות הסוכר הנותרות בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים ללא כיסוי 3 דקות עד שהרוטב מסמיך. מדי פעם מערבבים.
5
עורמים אורז על צלחת הגשה ומניחים עליו פרוסות מנגו. מזלפים מעט מהרוטב, מפזרים שומשום ומגישים.