מתכון

סיידר תפוחים ביתי

כוס סיידר טרי עושה פלאים לתבשילי בשר או ירקות, לעוגות בחושות (במקום חלק מהנוזלים במתכון) לרוטב לסלט ועוד

9,446 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2020
מוצרי מזווה מתפוחים של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
מוצרי מזווה מתפוחים של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

בישראל סיידר הוא משקה מבוקבק או פחית תעשייתית, אבל באירופה נוהגים להכין גרסה ביתית (כתוצר לוואי של הכנת מאפי תפוחים) ושותים טרי, מתסיסים והופכים לסיידר אלכוהולי או מחממים עם תבלינים ויין ושותים בחורף. הסיידר, בניגוד למיץ המסונן והצלול, עכור וסמיך יותר, משום שבתהליך ההכנה לא נפטרים מכל חתיכות הפרי. אפשר למלא תבנית קוביות קרח בסיידר, להקפיא ולחלץ מתי שצריכים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים פלחי תפוחים בבלנדר, מוסיפים מים ומיץ לימון וטוחנים לעיסה. מעבירים למסננת ונפטרים מחתיכות גדולות אם יש.

2

מסננים במסננת עבה לסיידר או במסננת מרופדת בבד חיתול למיץ צלול. אם בוחרים להכין מיץ קושרים את קצוות הבד אחרי הסינון וסוחטים את שקיק הבד עד שכל הנוזל יוצא.