מתכון

סינייה כרובית ופטריות בטחינה, צנוברים וסומק

גרסה טבעונית של קלאסיקה ערבית. מתוך "אוכל טבעוני - טעים ומהיר" של בני סיידא

100,073 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
סינייה כרובית ופטריות בטחינה, צנוברים וסומק מתוך הספר "אוכל טבעוני - טעים ומהיר" של בני סיידא
סינייה כרובית ופטריות בטחינה, צנוברים וסומק מתוך הספר "אוכל טבעוני - טעים ומהיר" של בני סיידא

מגישים עם לאפה או עם פיתה דרוזית דקיקה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לכרובית

לפטריות

לטחינה

להגשה

אופן ההכנה

כרובית

1

שמים בתבנית לא מתפרקת בקוטר 28 ס"מ את כל מרכיבי הכרובית, מערבבים היטב ומשטחים לשכבה אחידה. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהכרובית מזהיבה. במהלך האפייה מערבבים פעמיים את הכרובית בתבנית.

פטריות

2

מחממים במחבת את שמן הזית ומקפיצים את הפטריות 5 דקות עד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל. מערבבים עם הכרובית ומסדרים בשכבה אחידה בתבנית הסינייה.

טחינה

3

מערבבים את הטחינה עם המלח ומיץ הלימון, ומוסיפים בהדרגה את המים לקבלת טחינה סמיכה מעט. יוצקים את הטחינה על הכרובית ומפזרים מעל את הסומק.

4

אופים כ-10 דקות רק עד שהטחינה מתחממת. מפזרים מעל את הצנוברים והפטרוזיליה ומגישים מייד.