מתכון

סינייה עוף וזעתר

זעתר הוא אחד מחומרי הגלם העיקריים במטבח המקומי. התערובת משמשת כתבלין, בייחוד כשהיא משתדכת לעוף עם שום ולימון

17,262 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
סינייה עוף וזעתר של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
סינייה עוף וזעתר של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

במרינדה שבמתכון אפשר גם להשרות נתחי פרגיות או עוף ולצלות על הגריל.

תבנית (סינייה) בקוטר 35 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מניחים את הכרעיים בקערה, מוסיפים זעתר, מלח ופלפל, שום כתוש, שמן זית ומיץ לימון ומערבבים היטב עד שכל הכרעיים מצופות בתערובת. מסדרים את הכרעיים בסינייה.

2

מחממים תנור ל־200 מעלות. שמים שומר וכרשות בקערה שבה היה העוף ומצפים אותם ביתרת הרוטב. מסדרים את הירקות מסביב לכרעיים ושופכים את יתרת הרוטב לסינייה.

3

מוסיפים 1/2 כוס מים ואופים כ־45 דקות עד שהעוף משחים ומוכן מבפנים. מומלץ לבדוק את הסינייה אחרי כחצי שעה, ואם חסרים נוזלים מוסיפים כמה כפות מים.