מתכון

סינייה פלאפל

גרסה אפויה ובריאה מאוד שמאפשרת לאנשים שאוהבים פלאפל ונמנעים מטיגון לצרוך אותו בהנאה וללא נקיפות מצפון

דצמבר 2018
סינייה פלאפל של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
סינייה פלאפל של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

מומלץ להגיש את הסינייה הזו עם טחינה וסלט קצוץ דק.

תבנית (סינייה) בקוטר 35 ס"מ

*זמן ההכנה לא כולל את זמן השריית החומוס – לילה שלם

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

משרים את גרגירי החומוס לילה שלם במים. מסננים. טוחנים את גרגירי החומוס במטחנת בשר עם בצל, שום, עשבי תיבול ופלפלים חריפים. מתבלים את בלילת הפלאפל במלח וכמון, מערבבים ומתקנים תיבול. מוסיפים ביצים ומים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים אבקת אפייה וטורפים היטב.

2

 מחממים תנור ל־190 מעלות. משמנים את הסינייה בטחינה גולמית, שופכים את הבלילה פנימה עד לגובה כ־3 ס"מ, מפזרים שומשום ואופים כ־25 דקות או עד שהפלאפל מתייצב ומשחים מעט. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ופורסים לפרוסות בעובי של כ־1 ס"מ.