מתכון

סיר הממולאים הגדול

מתכון עתיק מהמטבח היהודי הספרדי: ירקות ממולאים באורז, בשר ונענע, מבושלים ברוטב עגבניות ורכז רימונים

20,306 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
  • סיר הממולאים הגדול - צילום וסגנון: לימור לניאדו-תירוש
    סיר הממולאים הגדול - צילום וסגנון: לימור לניאדו-תירוש
  • סיר הממולאים הגדול - צילום וסגנון: לימור לניאדו-תירוש
    סיר הממולאים הגדול - צילום וסגנון: לימור לניאדו-תירוש

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לריפוד הסיר:

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים את הירקות למילוי

1

יוצקים 2 ליטר מים לסיר גדול ומביאים לרתיחה.

2

חורצים בחמשת הבצלים הגדולים חתך אורכי עמוק בסכין חדה רק עד מרכזם (לא קולפים), מוסיפים לסיר ומבשלים תוך רתיחה חזקה 20 דקות. מסננים, מצננים וקולפים את הגלד החיצוני. מפרידים את שאר גלדי הבצל בעדינות, משתדלים להשאיר אותם שלמים. (יישארו מכל בצל 6-4 גלדים שטובים למילוי).

3

מרוקנים את הקישואים בעזרת קישואן עד לקבלת צינור חלול ודפנות דקות.

4

מסירים כיפות מהעגבניות, מרוקנים אותן בעזרת כפית (שומרים את התוכן לשימוש במלית) ושומרים על הכיפות.

5

מסירים כיפות מהגמבות, מרוקנים אותן מזרעים ומגידים לבנים ושומרים על הכיפות.

6

מרחיבים את פתח השזיפים המיובשים ויוצרים כיס קטן למילוי.

7

קוצצים את תוכן העגבניות שרוקנו ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים.

8

ממלאים את הירקות והשזיפים בתערובת המילוי כדי 3/4 מנפחם. מכסים את העגבניות והפלפלים בכיפות שלהם.

9

משמנים סיר רחב ומרפדים בפרוסות עגבנייה. קוטמים את קצות הלימון ופורסים לעיגולים. מניחים מעל העגבנייה.

מסדרים בצפיפות את הממולאים לפי הסדר

10

בצלים, גמבות ועגבניות בתחתית, קישואים ושזיפים מעל.

11

מערבבים בקערה את חומרי הרוטב ויוצקים מעל הממולאים. מפזרים משמשים ונענע ומניחים צלחת הפוכה מעל הממולאים. מכסים, מרתיחים ומבשלים כשעתיים על להבה קטנה בבעבוע עדין.

12

מדי פעם אוספים נוזלים ויוצקים על הממולאים. מומלץ להגיש ביום המחרת.