מתכון

סלט בורגול וקריספי טופו

פירורים גסים של טופו צלוי, בורגול מוקפץ ואגוזים קצוצים שמוסיפים המון קראנץ'

28,820 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2021
סלט בורגול וקריספי טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
סלט בורגול וקריספי טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

יש בסלט הזה שני שדרוגים שאני מאוד אוהבת: פירורים גסים של טופו צלוי, בורגול מוקפץ ואגוזים קצוצים שמוסיפים המון קראנץ'; וגספצ'ו זריז של עגבניות ונקטרינות טריות במקום התיבול הסטנדרטי של שמן זית ולימון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגספצ'ו עגבניות ונקטרינה

לפירורי טופו קריספי

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הבורגול

1

יוצקים מים רותחים על הבורגול ומכסים את הקערה. מניחים בצד 10 דקות, עד שכל המים נספגים והבורגול מתרכך. מפוררים בעזרת מזלג ושומרים מכוסה בצד.

מכינים את הגספצ'ו

2

טוחנים בבלנדר או מעבד מזון את כל המרכיבים לתערובת אחידה וחלקה.

מכינים פירורי טופו קריספי

3

מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4

מערבבים בקערה את כל המרכיבים, מפזרים בתבנית ואופים 10־12 דקות, עד הזהבה. באמצע האפייה פותחים את התנור ומערבבים בזהירות את הטופו והבורגול במרית או כף עץ.

מרכיבים את המנה ומגישים

5

מערבבים בקערה בורגול, קוביות נקטרינה, אגוזי מלך, בצל סגול, פטרוזיליה ו־1/2 מכמות פירורי הטופו. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ומיץ לימון ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים גספצ'ו ליד, מפזרים מעל את יתר הטופו ומגישים.