מתכון

סלט בטטה עם עדשים שחורות ופקאן

סלט בריא, צבעוני וטעים מאוד. במתכון שלבים רבים שאפשר להכין מראש, כך שאם אתם מארחים - תוכלו להיערך בקלות

7,585 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2018
סלט קוביות בטטה עם עדשים שחורות ופקאן של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
סלט קוביות בטטה עם עדשים שחורות ופקאן של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לויניגרט בלסמי סילאן

אופן ההכנה

לקוביות בטטה

1

קולפים את הבטטות וחותכים אותן לקוביות של 1 ס"מ. מערבבים בקערה עם שמן זית, מלח ופלפל.

2

מפזרים את הקוביות המתובלות בשכבה אחידה על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-175. אופים עד שהקוביות רכות, בערך 20-25 דקות. מצננים לטמפרטורת החדר.

לעדשים

3

מבשלים את העדשים השחורות במי מלח עד לדרגת אל דנטה, בערך 25-30 דקות. מסננים ושוטפים תחת מים זורמים ומצננים לטמפרטורת החדר (אפשר להכין יום-יומיים מראש).

לרוטב

4

טורפים בקערה או משקשקים בצנצנת את מרכיבי הרוטב (אפשר להכין יום מראש ולשמור בקירור). הרכבת המנה והגשה: מעבירים לקערה את העדשים, קוביות הבטטה הצלויות ונבטי החמנית. מוסיפים את הרוטב ומערבבים. לפני ההגשה מפזרים מעל את הפקאנים הקצוצים ומגישים מיד.

5

הצעת הגשה: למנה חלבית אפשר להוסיף בעת ההגשה חתיכת גבינת פטה או גבינת צאן משובחת, שלמה או מגוררת.