מתכון

סלט ביכורים של ירקות אביב

יוגורט ההדרים מעניק לסלט את הליטוף החמצמץ, שהופך אותו לכל כך רענן

4,689 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
סלט ביכורים של ירקות אביב של טל פייגנבאום. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
סלט ביכורים של ירקות אביב של טל פייגנבאום. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

הרגישו חופשיים לשחק עם הרכב הירקות – קישואים, אספרגוס, שעועית ואפונה – העיקר שכל ירק עובר את הטיפול שהכי מתאים לו ונותר טיפה פריך ונגיס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

ליוגורט הדרים

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

מכינים את הסלט

2

מניחים פרוסות זוקיני בתבנית תנור בשכבה אחת, מטפטפים כף שמן זית ומפזרים מעט מלח דק.

3

אופים כ- 10 דקות עד שהזוקיני רך אך עדיין נגיס. מצננים לטמפ’ החדר.

4

חולטים שעועית ואפונה במי מלח רותחים כדקה בלבד ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול. מסננים ומניחים בצד.

5

מערבבים בקערה את כל הירקות ועשבי התיבול. מוסיפים 1/4 כוס שמן זית, מיץ תפוזים, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות.

מכינים יוגורט הדרים ומגישים

6

מערבבים יוגורט עם לימון כבוש וקליפת תפוז מגוררת.

7

מורחים כף-שתיים כפות מיוגורט ההדרים על צלחות הגשה אישיות. עורמים מעל מהסלט ומגישים מייד. לחילופין אפשר להגיש את היוגורט בקערית נפרדת לצד הסלט.