מתכון

סלט במיה ומשמשים

הבמיה, כמו המשמש, היא ירק של שמש וקיץ. כשצורבים אותה ולא מבשלים היא אינה רירית אלא פריכה וקלילה

2,561 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
סלט במיה ומשמשים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
סלט במיה ומשמשים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

הבמיה מושלמת עם עגבניות ומשמשים בסלט או כתוספת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

צורבים במיה במחבת יבשה (ללא שמן) על אש בינונית כ־2 דקות. מקפיצים מדי פעם כדי להפוך את הבמיה (אחרת אחד הצדדים ייחרך).

2

מוסיפים בצל סגול, מקפיצים עם הבמיה כ־6 דקות ומעבירים לקערה.

3

באותה מחבת מחממים שמן זית, מוסיפים עגבניות שרי וצורבים בלי להפוך או לערבב כדקה. מוסיפים שום ומקפיצים כ־2 דקות.

4

מוסיפים פלפל צ'ילי, עלי זעתר, מלח ופלפל ורבעי משמשים ומקפיצים כדקה.

5

מחזירים למחבת את הבמיה והבצל, מקפיצים לאיחוד בעדינות כדי שהמשמשים והבמיה לא יימעכו ומסירים מהאש. מפזרים עלי כוסברה ומגישים.