מתכון

סלט דגים וייטנאמי

הווייטנאמים אוהבים לקחת קצת מהסלט המרענן הזה ולאכול על קרקר שרימפס, שטוגן לרגע בטיגון עמוק עד שהתנפח

724 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2021
סלט דגים וייטנאמי של אלי קישוני. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דניאל לילה)
סלט דגים וייטנאמי של אלי קישוני. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דניאל לילה)

אם לא מוצאים, אפשר לחפש בשווקים דסקיות תפוחי אדמה מיובשות ולהכין בצורה זהה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

חומרים ל-4 מנות:

להגשה:

אופן ההכנה

1

ממלאים סיר קטן במים עם כף מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מוסיפים את פרוסות הדג ומבשלים 3-2 דקות בבעבוע עדין עד שהן מוכנות אך לא מתייבשות. מוציאים את הדג בעדינות בעזרת כף מחוררת.

2

מערבבים גזר, סלרי ודאיקון בקערה עם מרינדה לחמוצים אסיאתיים. מניחים ל-20 דקות לפחות.

3

מתבלים את פרוסות הדג במעט ממטבל רוטב הדגים.

4

מסננים את הירקות מהמרינדה ומתבלים במעט ממטבל רוטב דגים.

5

עורמים את הירקות במרכז צלחת הגשה ומסדרים מעל את הדגים.

6

בהגשה מפזרים עשבי תיבול ובוטנים קצוצים.