מתכון

סלט זעלוק

סלט מרוקאי עם עגבניות, חצילים והרבה חריף

77,043 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
סלט זעלוק של רותי בן אבי. צילום: רמי זרנגר
סלט זעלוק של רותי בן אבי. צילום: רמי זרנגר

רותי בן אבי התאהבה באוכל המרוקאי המוסלמי. היא קוראת בלוגים של בשלנים מרוקאים ורואה סרטוני אוכל שצולמו במרקש. את מה שהיא לומדת היא חולקת בדף הפייסבוק הפופולרי שלה, מסעודה. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מורחים בשמן את כל הירקות וקולים על הגריל (מריחת הפלפלים החריפים בשמן וקלייתם בגריל מסייעת לקלייה, וכשהם צרובים, הקליפה נפרדת בקלות).

2

מקלפים את החציל מקליפתו, מסננים את הנוזלים ושומרים את תוכנו. מקלפים את העגבניות וקוצצים אותן לחתיכות קטנטנות. מקלפים את הפלפל החריף וקוצצים רק מחצית ממנו (או את כולו, למי שאוהבים חריף מאוד).

3

מטגנים במחבת את השום הכתוש ומוסיפים את קוביות העגבניות. מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מדי פעם עד לריכוך העגבניות.

4

מוסיפים את התבלינים, האריסה ורסק העגבניות ומבשלים עד שכל הנוזלים כמעט מתאדים. מוסיפים את בשר החציל, הפלפל החריף והכוסברה ומערבבים עם מזלג כ-5 דקות נוספות. מוסיפים מלח, פלפל שחור ומיץ לימון. משפרים טעמים ומכבים.

להגשה

5

מזליפים מעט שמן זית מעל ואוכלים קר או פושר.