מתכון

סלט חצילים חם ביוגורט וחמאה מזוקקת של אונזה

שדרוג מרענן למאזט החצילים. כאן הוא שודרג עם פיסטוקים לקריספיות וחמאה מזוקקת למתיקות

24,444 בשלנים התעניינו במתכון זה
סלט חצילים חם ביוגורט וחמאה מזוקקת . צילום: דניאל לילה
סלט חצילים חם ביוגורט וחמאה מזוקקת . צילום: דניאל לילה

אריק: “במטבח הטורקי יש עשרות סלטים של ירקות ביוגורט סמיך, חלקם חמים חלקם קרים. אהבנו במיוחד את השילוב של יוגורט וחצילים. במקור משתמשים בשמן זית, אבל רצינו לתת איזושהי מתיקות ולכן החלפנו את השמן בחמאה מזוקקת. הוספנו גם פיסטוקים כדי לקבל קראנץ’.” השילוב של החצילים ביוגורט יוצר מנה קלילה ומרעננת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

קולים חצילים על אש גלויה מכל הכיוונים עד שהם צלויים היטב ורכים. מצננים, קולפים ומניחים את תוכן החציל במסננת לשעה לפחות, שיגיר נוזלים.

2

קוצצים את בשר החציל ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר החומרים לסלט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים במקרר עד ההגשה ואפשר עד 5 ימים.

להגשה:

3

מחממים את הסלט במחבת יבשה ומחוממת תוך כדי ערבוב מתמיד כ-4-3 דקות. מסדרים בצלחות הגשה, מפזרים פיסטוקים ומזלפים מעל חמאה מזוקקת.