מתכון

סלט כרוב, גזר, נבטים ושרימפס חלוטים

הסלט הווייטנאמי הזה ממחיש הן את הדמיון אל המטבח התאילנדי, המתבטא בחומרי הגלם, והן את ההבדלים בשילובים ובתיבול

3,804 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
סלט כרוב, גזר, נבטים ושרימפס חלוטים של לילך רווה. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
סלט כרוב, גזר, נבטים ושרימפס חלוטים של לילך רווה. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

בסלט זה יש חומץ אורז, שנפוץ פחות במטבח התאילנדי המסורתי שבו משתמשים יותר בליים, בתמרינדי או בעלים חמצמצים. רוטב הבסיס (הרווח מאוד במטבח הווייטנאמי) מורכב מארבעה נותני טעם: חומץ, סוכר לבן, רוטב דגים וייטנאמי (מתוק יותר מהתאילנדי ופחות עוקצני) וליים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

לסלט

אופן ההכנה

מכינים את השרימפס

1

מביאים לרתיחה מים עם מלח בסיר קטן, מוסיפים את השרימפס ומכבים את הלהבה. מוציאים את השרימפס מהסיר כשהמים מגיעים לטמפ' חדר ומסננים. חוצים את השרימפס לאורך.

מכינים את הרוטב

2

מחממים מים עם סוכר וחומץ אורז בסיר קטן עד להמסת הסוכר, מסירים מהאש ומצננים.

3

מוסיפים מיץ ליים, רוטב דגים, פלפל אדום ושום ומערבבים.

מרכיבים את הסלט

4

מערבבים את חומרי הסלט עם הרוטב. מניחים מעל את השרימפס החלוטים.

גיוון: מחליפים את הכרוב הסיני ב- 1/2 יחידה של פפאיה ירוקה, 1/2 יחידה של מנגו ירוק או קולרבי קטן – חתוכים לגפרורים.