מתכון

סלט מלפפונים ונענע

סלט שתופס את הקיץ במיטבו, עם רצועות מלפפונים, פאקוס וזוקיני ואפשר להוסיף גם מלון בוסר (בעג'יר) או מלון מוצק

5,816 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
סלט מנטה מלפפון וזוקיני נאים של שף ארז קומרובסקי. צילום: אסף קרלה
סלט מנטה מלפפון וזוקיני נאים של שף ארז קומרובסקי. צילום: אסף קרלה

את הירקות משרים לכמה דקות במי מלח – זה שומר עליהם פריכים ומוצקים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מקלפים את המלפפונים, הפאקוסים והזוקינים, פורסים לאורך לפרוסות דקות (רצוי בעזרת מנדולינה) וחותכים לרצועות דקיקות. מעבירים לקערה עם מי קרח ל־10 דקות. מסננים.

2

מערבבים את הרצועות עם עלי מנטה, מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל לבן בקערה רחבה. מפזרים את הבוטנים ומגישים מיד.