מתכון

סלט סלקים צלויים עם פלמידה כבושה

סלט עז טעם וצבע, המשלב סלקים אדומים עם פלמידה שנכבשת גם היא בסלק ובמלח

965 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
סלט סלקים צלויים עם פלמידה כבושה של שף עומר אבישר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
סלט סלקים צלויים עם פלמידה כבושה של שף עומר אבישר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה את המלח הגס עם הסוכר. מגררים שני סלקים, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב, עד שכל התערובת נצבעת בצבע אדום כהה.

2

חוצים את פילה הדג לאורכו, מניחים בתבנית חצי מתערובת המלח, מעליה את הפילה ומעליו את שאר המלח. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 12 שעות. אחרי הכבישה שוטפים היטב את הדג ומייבשים.

3

מרפדים תבנית אפייה בעוד מלח גס, מפרידים את העלים מהסלקים ואופים 10 סלקים עם הקליפה במשך שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהם רכים. מקפיצים במחבת את עלי הסלק עם מעט שמן זית עד שהם מתרככים מעט.

4

במסחטת מיצים מכינים מיץ סלק משלושה סלקים. יוצקים את המיץ לסיר ומצמצמים אותו לשליש על אש בינונית, עד קבלת מרקם של סירופ. מצננים. מערבבים במטרפה את סירופ הסלק עם שמן הזית, מיץ הלימון והמלח.

5

חוצים את הסלקים האפויים, מניחים בצלחת ההגשה ומפזרים את עלי הסלק. פורסים את הפלמידה הכבושה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים על המנה.

6

יוצקים כמה נגיעות של קרם פרש, מפזרים זרעי כמון, מזלפים את הרוטב ומקשטים בעלי נענע.