מתכון

סלט סלק ותפוזים

אפיית הסלק ברדיד אלומיניום מוציאה ממנו את המיטב. אחרי כן קולפים בקלות ועם מינימום לכלוך

94,892 בשלנים התעניינו במתכון זה
סלט סלק ותפוזים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דנייה ויינר | סגנון: אוריה גבע
סלט סלק ותפוזים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דנייה ויינר | סגנון: אוריה גבע

לקיצור תהליכים כדאי לאפות את הסלק יום קודם ולתבל לפני ההגשה.

טיפ גיוון: השילוב של סלק עם גבינה (פטה, בולגרית, רוקפור או תלתלי פרמזן) מוצלח ויכול לתת לסלט הזה עוד פרשנות. מפוררים אותה מלמעלה ממש לפני ההגשה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2

מכינים 4 יריעות של רדיד אלומיניום באורך 30 ס”מ כל אחת. במרכז כל יריעה מניחים סלק ומתבלים בכף שמן זית, מלח ופלפל שחור. עוטפים ומניחים בתבנית.

3

אופים שעה וחצי עד שהסלק רך. מצננים, קולפים, חוצים ופורסים את הסלקים לפרוסות דקות.

4

מערבבים את פרוסות הסלק בקערה עם תפוזים, חומץ בלסמי ופקאנים. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.