מתכון

סלט עגבניות חריף עם ג'רג'יר ותאנים צלויות

פלפל ירוק ועלי ג'רג'יר מביאים לסלט חריפות עוקצנית. התאנים תורמות מתיקות, והשילוב יוצר סלט עז טעמים אך מאוזן

22,410 בשלנים התעניינו במתכון זה
סלט עגבניות חריף עם ג'רג'יר ותאנים צלויות של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
סלט עגבניות חריף עם ג'רג'יר ותאנים צלויות של ארז גולקו ושלומי נבון. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

אם אתם לא אוהבים את המרירות של הג'רג'יר הוסיפו הרבה מיץ לימון לסלט (הוא יעדן אותה). אפשר גם להחליף את הג'רג'יר בעלי רוקט: גם הם חרפרפים, אך טעמם מעודן יותר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לחומץ בלסמי מצומצם

אופן ההכנה

מצמצמים את הבלסמי

1

מחממים חומץ בלסמי וסוכר חום בסיר קטן על להבה נמוכה עד שהוא מצטמצם למחצית. מסירים מהאש ומצננים.

צולים את התאנים

2

מחממים תנור ל-220 מעלות. מסדרים תאנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים 2 כפות שמן זית וצולים כ-3 דקות עד שהתאנים משחימות מעט.

מרכיבים את הסלט

3

מניחים בקערה עלי ג'רג'יר ויוצקים מיץ לימון. מערבבים בעדינות.

4

מניחים בקערה אחרת את כל סוגי העגבניות, פלפל ירוק, עלי הג'רג'יר עם מיץ הלימון, מתבלים במלח, פלפל ושמן הזית הנותר ומערבבים קלות.

5

מעבירים את הסלט לצלחת הגשה, מפזרים מעל את רבעי התאנים ומזלפים בעדינות את חומץ בלסמי מצומצם. מגישים מיד.