בסוף הקיץ עגבניות השרי נמצאות בשיא מתיקותן, ואפשר למצוא בשווקים עגבניות יפהפיות מזנים שונים. תיבלתי אותן בשמן תבלינים חם וארומטי ושיבצתי ביניהן שום שחור, שעבר התססה עד שהתרכך והפך למתוק, כמעט כמו ליקריץ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
מכינים שמן תבלינים
1
מחממים מחבת יבשה וקולים בה זרעים, צ'ילי ופלפל שחור על להבה בינונית תוך כדי ערבוב 2־3 דקות. מקררים.
2
כותשים את התבלינים בעלי ומכתש או בפולסים במטחנת תבלינים.
3
מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את התבלינים, סילאן ומלח, מערבבים ומבשלים 3 דקות. משאירים בצד.
מכינים את הסלט
4
חותכים חלק מהעגבניות לאורך וחלק לרוחב. אם העגבניות גדולות, אפשר לפרוס אותן. מעבירים את העגבניות לצלחת הגשה, מפזרים שום שחור, עלי תימין ואורגנו ומלח, יוצקים את שמן התבלינים, מערבבים ומגישים.