מתכון

סלט עדשים שחורות, ארוגולה ובטטה ברוטב אריסה לימוני

שילוב של ירקות חיים ואפויים, שקדים קראנצ'יים ורוטב מעט חריף - כל מה שצריך לסלט קטניות טוב

28,845 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
סלט עדשים שחורות, ארוגולה ובטטה ברוטב אריסה לימוני של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
סלט עדשים שחורות, ארוגולה ובטטה ברוטב אריסה לימוני של זהר לוסטיגר-בשן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב אריסה לימוני

אופן ההכנה

1

מבשלים עדשים בסיר עם שפע מים רותחים 25 דקות עד לריכוך (היזהרו מבישול יתר). מסננים.

2

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

3

מערבבים קוביות בטטה עם שמן זית ומלח ומניחים בתבנית. אופים 20 דקות או עד שהבטטה מוכנה.

מכינים את הרוטב ומגישים

4

מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת. שמים את העדשים השחורות והבטטה בקערה גדולה. מוסיפים את הירקות, עשבי התיבול ושקדים, יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים.


לבלוג של זהר לוסטיגר בשן