מתכון

סלט פלמידה כבושה ותפוזים

הדגים הכבושים הם חלק בלתי נפרד מהשולחן הפולני וגם מלווים מושלמים לאלכוהול

4,700 בשלנים התעניינו במתכון זה
סלט פלמידה כבושה ותפוזים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלט פלמידה כבושה ותפוזים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

הנוסחה הקלאסית של דג מלוח בשמנת ובצל כיפית, אבל רצינו לייצר גם את גרסת הסלט. את הדגים אנחנו כובשים בכבישה מהירה ,שמשאירה אותם עסיסיים. אחרי הכבישה אנחנו משלבים אותם עם פלחי תפוז, חסה, צנוניות, רוקט ושומר בסלט מלא חיים. את השמן המתובל שמזלפים על הסלט אפשר להכין בכמויות גדולות ולשמור במזווה. הוא יעניק ארומה אניסית-הדרית לדגים נאים או צלויים, לתבשילי עוף ולסלטים ירוקים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לדג הכבוש:

לשמן המתובל:

לסלט:

אופן ההכנה

כובשים את הדג:

1

מפזרים שכבה אחידה של מלח בתבנית בעלת שוליים גבוהים, מניחים עליה את הדג ומפזרים עליו את יתרת המלח. מקפידים שהדג יהיה מכוסה כולו במלח. מניחים במקרר ל-5-4 שעות.

2

שוטפים את הדג מהמלח ומייבשים בעזרת מגבת או נייר סופג. הדג הכבוש יישמר כ-3 ימים בקופסה אטומה במקרר, ואם מכסים אותו כליל בשמן - הוא יישמר עד 10 ימים.

מכינים שמן מתובל:

3

מערבבים בקערה קטנה שמן זית, זרעי שומר וקליפת תפוז. מניחים בצד לשעתיים לפחות. השמן יישמר בבקבוק סגור ובמקום מוצל עד שנה. אם שומרים לטווח ארוך, נפטרים מקליפות התפוז וזרעי השומר אחרי יום.

מרכיבים את הסלט ומגישים:

4

פורסים את הדג הכבוש לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ ומעבירים לקערה רחבה.

5

מוסיפים לקערה חסה, רוקט, תפוז, שומר וצנוניות ומתבלים במיץ לימון, מלח ושמן זית מתובל. מערבבים ומגישים מייד.

כבישה מהירה
ככל שהדג נכבש יותר זמן – כך בשרו מתייבש והופך נוקשה וחיי המדף שלו מתארכים. כשכובשים דג בכבישה מהירה – באמצעות כיסויו במלח לזמן שנע בין 50 דקות לכמה שעות (תלוי בעוביו) – חיי המדף שלו קצרים יחסית, אך העסיסיות והמתיקות העדינה שמאפיינת דגים טריים נשמרת. אחרי הכבישה שוטפים את הדג מהמלח, מכסים כליל בשמן והדג נשמר בקופסה אטומה במקרר כשבועיים. את הדג כובשים בנתח שלם ופורסים רק לפני ההגשה.

גיוון: במקום פילה פלמידה אפשר להשתמש בכל דג שמן, למשל אינטיאס, טרחון, לוקוס או סלמון.