מתכון

סלט תפוחי אדמה סיציליאני

בסיציליה נהוג להכין את הסלט בקיץ והוא ארוחה מהירה וקלה. תפוחי אדמה הם רכיב קבוע, לגבי יתר הרכיבים מגלים גמישות

3,503 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
סלט תפוחי אדמה סיציליאני של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
סלט תפוחי אדמה סיציליאני של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

לפעמים יהיו בסלט זיתים ולפעמים צלפים, ואת הסרדינים אפשר להמיר באנשובי טריים או כבושים. בגרסה זו טיגנתי מעט את תפוחי האדמה כדי להוסיף פריכות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלט

לכבישת הסרדינים

אופן ההכנה

1

מבשלים את תפוחי האדמה (בקליפתם) בסיר עם מי מלח כ־30 דקות לריכוך.

כובשים את הסרדינים

2

מערבבים מלח וסוכר, מפזרים מחצית מהתערובת בתחתית כלי שטוח, מסדרים את הסרדינים על התערובת, מפזרים שום פרוס ומכסים ביתר המלח. מניחים לכבישה כשעה.

3

שוטפים את הסרדינים מהמלח, מייבשים בטפיחות עדינות עם מגבת נייר, מעבירים לקופסה או צנצנת ומוסיפים חומץ בן יין לבן ושמן זית עד כיסוי מלא ועוד כ־1 ס"מ מעל לסרדינים. הסרדינים יכולים להישמר כך כחודש.

 מרכיבים את הסלט

4

מקלפים את תפוחי האדמה ובוצעים לחתיכות גסות. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את תפוחי האדמה על אש בינונית 3־4 דקות להזהבה עדינה.

5

 מעבירים את תפוחי האדמה לקערה, מוסיפים סרדינים כבושים, בצל, צלפים, פלפל צ'ילי ועלי פטרוזיליה ומתבלים בשמן זית, חומץ בן יין, מלח ופלפל. מגישים כשתפוחי האדמה עדיין חמימים.