מתכון

סלט תפוחי אדמה ותפוחים מהעצים עם סלרי ומיונז ביתי

סלט בהשראת הקרטופל סלט מצד אימא והוולדורף מצד אבא

2,231 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
סלט תפוחי אדמה ותפוחים מהעצים עם סלרי ומיונז ביתי של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה
סלט תפוחי אדמה ותפוחים מהעצים עם סלרי ומיונז ביתי של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מיונז ביתי (לכ-400 מ"ל)

אופן ההכנה

1

מבשלים תפוחי אדמה במים מומלחים עד שהם כמעט רכים.

2

מסננים, משאירים בסיר ומחזירים לכ-10 דקות של "בישול יבש": מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים עד שהם רכים.

3

מנערים והופכים מדי פעם כדי שלא יידבקו לתחתית הסיר.

4

מצננים כחצי שעה ובוצעים לחתיכות גסות (עם הקליפה).

5

מניחים בקערה תפוחי אדמה, תפוחי עץ, פטרוזליה, בצל ירוק, סלרי אמריקאי ומיונז ביתי ומערבבים עד שהמיונז עוטף את כל החומרים.