מתכון

סלמון מרוקאי

הרוטב משלב רעננות וחמצמצות שמגיעות מהעגבנייה ומהלימון עם הטעמים החריפים והעמוקים יותר שמגיעים מהפלפלים

109,586 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
סלמון מרוקאי של חן ואלון קורן. צילום: דניאל לילה
סלמון מרוקאי של חן ואלון קורן. צילום: דניאל לילה

הסלמון התגלה כמרוקאי לתפארת וכשידוך מושלם לרוטב הזה.

שימו לב: גם אם זמן הבישול של הדג נראה לכם קצר, אל תתפתו להאריך אותו. הדג ממשיך להתבשל גם אחרי שהוא יורד מהאש והבישול הקצר מבטיח מרקם מושלם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר רחב על להבה גבוהה ומטגנים פלפלים חריפים בשלמותם כ-10 דקות להשחמה. מדי פעם מנענעים מעט את הסיר.

2

מוסיפים עגבניות, מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות עד שהעגבניות מתפרקות והופכות לרוטב סמיך. מדי פעם מנענעים את הסיר. לא מערבבים כדי לא לפרק את הפלפלים.

3

מוסיפים תבלינים ושום ומערבבים. מסדרים פרוסות בטטה ולימון בשכבה אחידה ככל האפשר בתוך הרוטב, מכסים את הסיר ומבשלים כ-15 דקות עד שהבטטה מתרככת.

4

מגביהים להבה לגבוהה, מוסיפים סלמון כשהעור כלפי מעלה ומוודאים שהוא שקוע ברוטב. מכסים ומבשלים 1/2 דקה.

5

מסירים מהכיריים ומשאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות. מפזרים כוסברה ומגישים.