"הכנתי את המנה הזאת במשק טנא בערבה", מספר הטבח דור ונגר עם חזרתו ממסעו לאורך כביש 90 בו הוא נפגש עם חקלאים, יצרנים וטבחים שונים. "הסלקים הצבעוניים שלהם כל כך טעימים כמו שהם, שכמעט ולא צריך לגעת בהם".
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה
1
מכניסים סלקים לסיר ויוצקים שפע מים עד מעל כיסוי. מבשלים על להבה בינונית־גבוהה כחצי שעה עד להתרככות קלה. מסננים, מצננים קלות ומקלפים כשהם עדיין חמימים.
2
חוצים את הסלקים. מערבבים שמן זית, דבש ומלח ויוצקים על הסלקים. מעסים אותם קלות עם הרוטב. מסדרים בכלי הגשה ומגררים גבינה לבנה קשה (כמו אבן יוגורט) ו/או קליפות הדרים.