• לרכישת מנוי למגזין
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Contact
השולחן
  • מתכונים
  • מסעדות
  • חדשות
  • כתבות
  • טורים
  • אפייה
  • סופשבוע טעים
  • עשר דקות
  • מתכונים לקיץ
  • עוד
    • מרקים
    • בריא
    • בראנץ'
    • פסטה
    • בשר
    • דגים
    • טבעוני
    • גבינות
    • קינוחים
    • יין ואלכוהול
    • תוכן מקודם

ספגטיני ברוטב נוצ'ה (אגוזים)

מתכון

וריאציה שונה לרוטב הפסטו הקלאסי - במקום צנוברים, משתמשים באגוזי מלך

2,496 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאת שף איתי בידרמן
דצמבר 2018
ספגטיני ברוצב נוצ'ה (אגוזים) של שף איתי בידרמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
ספגטיני ברוצב נוצ'ה (אגוזים) של שף איתי בידרמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
  • 6־8 מנות
  • 20 דקות
  • קל
  • כשר
  • חלבי
  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • הדפסה
  • 0שיתופים
  • 12,353צפיות

"את המנה הזו, שמקורה בסרדיניה, פגשתי לראשונה דווקא במסעדה איטלקית בלונדון והוקסמתי מן היופי שבפשטות", מספר שף איתי בידרמן מקפה איטליה. "אצלנו במסעדה אנחנו מגישים אותה עם רוטב אגוזים ועשבי תיבול שהוא מעין וריאציה של רוטב הפסטו. הרוטב מוכן מראש, ללא בישול, וממתין במקרר לצו קריאה".

שימו לב: המתכון כולל הכנה של פירורי לחם שמאריכה את זמן ההכנה בשל הייבוש הארוך והאיטי בתנור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפירורי לחם:

אופן ההכנה

מכינים פירורי לחם מתובלים

1

מחממים תנור ל־100 מעלות. מכניסים את כל המרכיבים (ג'בטה ישנה, פטרוזיליה, שום, שמן זית ומלח) למעבד מזון, וטוחנים עד לקבלת פירורים קטנים. מעבירים את הפירורים לתבנית אפייה ואופים במשך 12 שעות עד שהפירורים יבשים. מצננים ושומרים בקופסה אטומה.

2

לחסרי סבלנות: אפשר להעלות את טמפ' התנור ל־150 מעלות ולקצר את זמן האפייה לשעתיים בלבד.

מכינים את הרוטב

3

מערבבים בקערה אגוזי מלך, פטרוזיליה, בזיליקום, גבינת גרנה פדנו, מלח ופלפל. מזלפים על התערובת שמן זית תוך כדי ערבוב, ומעבירים לכלי סגור.

4

מבשלים את הפסטה במים מומלחים עד לדרגת אל דנטה. שומרים 1/4 כוס ממי הבישול.

5

מעבירים את הפסטה לקערה, מוסיפים את מי הבישול ששמרנו, יוצקים את רוטב הנוצ'ה ומערבבים היטב. מתקנים תיבול. מחלקים לצלחות הגשה ומפזרים על כל מנה כפית פירורי לחם.

טיפ: את רוטב האגוזים ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים. לפני השימוש יש להביאו לטמפ' החדר.

  • קל
  • כשר
  • חלבי
  • פסטה
  • מתכונים לאירוח
  • מתכונים קלים עם פירורי לחם
  • גד פרופשנלס
  • מתכונים ממומנים

ערוצי תוכן

  • מתכונים
  • מסעדות
  • חדשות
  • אנשים
  • טורים
  • בריא
  • מיוחד
  • יין ואלכוהול
  • קפה

מיוחדים

  • אפייה
  • בשר ישראלי
  • דגים
  • טבעוני
  • מרקים
  • גבינות
  • קינוחים
  • פסטה

שירות לקוחות

  • שירות למנויי המגזין
  • לרכישת מנוי
  • תנאי שימוש
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • כתבו לנו

יובל סיגלר תקשורת בע״מ

  • אודות ״השולחן״
  • המערכת
  • פרסום ושיתופי פעולה
  • תוכן מקודם
  • אתרים נוספים בקבוצה:
  • Timeout.co.il
  • Atmag.co.il
  • Thespoiler.co.il
© יובל סיגלר תקשורת בע"מ 2022
Designed, Developed and Powered by RGB Media