מתכון

ספגטי מיטבולס (ספגטי עם כדורי בשר)

גם בריא, גם אהוב על הילדים וגם מנה שאפשר בכיף להכין עם הקטנטנים. שף אלי מנחם מכין פסטה כדורי עם בשר

מרץ 2019
ספגטי מיטבולס. צילום: shutterstock
ספגטי מיטבולס. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

פסטה

1

מרתיחים מים בסיר גדול. כשהמים מבעבעים מוסיפים ½ כפית מלח ומכניסים את הספגטי לבישול למשך 8-6 דקות. מוציאים את הספגטי, מסננים ומשטחים על השיש לקירור. משמנים מעט את הספגטי.

כדורי בשר

2

מניחים בקערת ערבוב את הבשר עם מעט מלח, פלפל, פירורי הלחם וכף שמן, ומערבבים לתערובת אחידה. יוצרים מהתערובת כדורים, מסדרים בתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש 8 דקות בחום של 180 מעלות.

רוטב

3

במחבת גדולה מאדים מעט את הבצל הקצוץ, הסלרי והגזר המגורר עם מעט שמן זית ומוסיפים את רסק העגבניות. ממשיכים לאדות 2-3 דקות נוספות, מוסיפים את השום והעגבניות המגוררות, כפית סוכר, כפית מלח ומעט פלפל. מבשלים למשך 10 דקות על אש נמוכה.

הרכבת המנה

4

למחבת עם הרוטב מוסיפים את הפסטה וכדורי הבשר, ומקפיצים מעט לחיבור הטעמים. מעבירים לצלחות ומעטרים בעלי פטרוזיליה.