מתכון

ספינג' מתכון בסיסי

נהוג לראות בו את האח החורג של הסופגנייה, אבל ליאור שטייגמן טוען שדווקא הספינג' הוא מעדן החנוכה האולטימטיבי

6,156 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספינג', מתכון בסיסי של שף־קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: שירן כרמל. סטיילינג: שניר שרוני
ספינג', מתכון בסיסי של שף־קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: שירן כרמל. סטיילינג: שניר שרוני

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון

לסירופ

אופן ההכנה

לבצק

1

מכניסים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח לקערה גדולה ומערבבים. מוסיפים את המים והשמן ומערבבים בעזרת הידיים כשלוש דקות, עד שנוצר בצק הומוגני וחלק. מכסים בניילון נצמד ומניחים את הבצק בצד עד שהוא מכפיל את נפחו.

2

בידיים רטובות טופחים על הבצק ("מפילים" אותו), מכסים שוב בניילון נצמד ושוב מחכים להכפלת הנפח. חוזרים על הפעולה פעם נוספת.

לטיגון

3

מחממים שמן לטיגון בסיר רחב. צובטים חתיכת בצק בידיים רטובות, מנתקים אותה בעזרת היד השנייה, יוצרים חור קטן במרכזה ומניחים בשמן החם. חשוב מאוד לא לטפוח על הבצק ולא לגעת בו יותר מדי, על מנת שיישאר אוורירי. מטגנים עד להזהבה.

לסירופ

4

מביאים לרתיחה את המים והסוכר. מורידים מהאש ומוסיפים לימון ומי זהר. מקררים.

להגשה

5

זורים על הספינג' סוכר או טובלים בסירופ סוכר.