מתכון

ספריבס חזיר ברוטב ברביקיו

המתכון מבוסס על שיטת ההכנה המסורתית: הרבה שלבים, אבל לא הרבה עבודה, והתוצאה שווה

יוני 2019
ספריבס חזיר ברוטב ברביקיו של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר
ספריבס חזיר ברוטב ברביקיו של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר

למי שידו משגת והוא בקשר טוב עם קצב אני ממליץ בחום גם על ספריבס טלה, שהן לא פחות ממושלמות למנה הזאת. המתכון מבוסס על שיטת ההכנה המסורתית של צלעות בדרום ארצות הברית — קודם מורחים את הבשר במשרה יבשה של תבלינים, אחר כך אופים בתנור ובסוף צולים על הגריל עם רוטב ברביקיו תוצרת בית. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

למרינדה יבשה

לרוטב ברביקיו

אופן ההכנה

לבשר

1

מערבבים את חומרי המרינדה ומורחים על הבשר. מכסים את הבשר היטב ומשהים למשך 24 שעות במקרר.

2

מחממים תנור ל-150 מעלות.

3

מעבירים את הבשר עם המרינדה והמים לתבנית. מכסים בנייר אפייה וברדיד אלומיניום.

4

אופים 3 וחצי שעות. מצננים היטב. עד השלב הזה מומלץ להכין יום לפני הברביקיו.

לרוטב

5

מחממים שמן זית בסיר רחב ועמוק ומטגנים בצל, שום וסלרי על להבה בינונית כ-4-3 דקות להזהבה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים מכוסה כשעה וחצי עד שעתיים. הרוטב מסמיך ומקבל גוון מהגוני עמוק. אפשר להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר עד שבוע.

6

מבעירים גריל פחמים, וכשהגחלים לוהטות מניחים עליהן רשת נקייה ומשומנת.

7

מורחים רוטב ברביקיו על הבשר וצולים על המנגל כ-5 דקות מכל צד לקבלת גוון חרוך. מורחים בעזרת מברשת תוך כדי צלייה עוד רוטב ברביקיו על הנתח. מורידים מהאש ומפרידים את הבשר מהעצם בעזרת סכין חד.