מתכון

עוגה טבעונית של בננה ופירות מיובשים

טעמן של הבננות משתלב יפה עם פירות מיובשים או אגוזים. אני בחרתי בחמוציות ואוכמניות שהשריתי בוודקה

4,318 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגה טבעונית של בננה ופירות מיובשים. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
עוגה טבעונית של בננה ופירות מיובשים. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

כשהלקוחות ב”מובינג בייקרי” התחילו להתעניין בעוגות טבעוניות, ידעתי שמצאתי את האתגר הבא שלי. גיליתי למשל ששילוב של בננות ורסק תפוחים מתפקד על תקן ביצים ויוצר עוגה שהמרקם שלה לא מסגיר את העובדה שהיא נטולת ביצים, חמאה וחלב. טעמן של הבננות משתלב יפה עם פירות מיובשים או אגוזים. אני בחרתי בחמוציות ואוכמניות שהשריתי בוודקה. ככל שתשרו אותן יותר זמן, כך הן יספגו יותר אלכוהול, וזה יורגש היטב בעסיסיות של העוגה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים חמוציות ואוכמניות מיובשות בוודקה למשך שעה לפחות ועדיף למשך לילה.

2

מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים 2 תבניות.

3

מערבלים בננות, סוכר ורסק תפוחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית-גבוהה. מזרזפים שמן ומיץ לימון באיטיות ותוך כדי ערבול. מגררים פנימה תוכן של מקל וניל ומעבדים עוד כמה דקות.

4

מנפים לקערה נפרדת קמחים, אבקת אפייה, סודה לשתייה ותבלינים ומערבבים. מוסיפים לקערת המיקסר ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

5

מקפלים את הפירות המיובשים לתערובת ומחלקים את המסה לתבניות.

6

אופים 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

גיוון: את הוודקה אפשר להחליף בוויסקי או ברנדי

 

לפי אותה שיטה מכינים:
עוגת שוקו-בננה טבעונית: מוסיפים לקמח 2 כפות אבקת קקאו. מוותרים על הפירות המיובשים המושרים באלכוהול ומוסיפים 3/4 כוס שוקולד צ’יפס חלב או מריר.