מתכון

עוגיות בטטה, שוקולד צ'יפס ואגוזי לוז

עוגיות מהירות עם שילוב כובש של של בטטה, שוקולד ואגוזי לוז

2,274 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2021
עוגיות בטטה,שוקולד צ'יפס ואגוזי לוז של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל
עוגיות בטטה,שוקולד צ'יפס ואגוזי לוז של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל

משאריות של פירה בטטה שלא רציתי לזרוק, הכנתי עוגיות מהירות, שלגמרי שווה להכין עבורן פירה בטטה גם במיוחד. השילוב של בטטה, שוקולד ואגוזי לוז פשוט כובש.

טיפ: שומרים את קליפות הבטטה ומכינים מהן צ'יפס קליפות בטטה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לתוספות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור לחום מקסימלי ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים בתבנית בטטות שלמות בקליפתן ואופים 20־30 דקות, עד שסכין ננעצת בקלות במרכזן. קולפים את הבטטות ומועכים אותן לפירה חלק. שוקלים 200 גרם (1 כוס).

2

מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3

מערבבים בקערה את כל החומרים לתערובת אחידה במרקם פלסטלינה. מוסיפים שוקולד ואגוזים ומערבבים שוב.

4

יוצרים כדורים בגודל אגוז, מסדרים בתבנית במרווחים ומשטחים לעובי של כ־1/2 ס"מ. אופים כ־30 דקות, עד שהעוגיות משחימות.