מתכון

עוגיות חמאה, תבלינים ופולי קקאו גרוסים

הבצק הפריך והחמאתי של העוגיות האלה נוח להכנה וקל מאוד לקרוץ ממנו עוגיות בכל צורה שמתחשק

3,361 בשלנים התעניינו במתכון זה
  • עוגיות חמאה, תבלינים ופולי קקאו גרוסים של מאי ישורון. צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר
    עוגיות חמאה, תבלינים ופולי קקאו גרוסים של מאי ישורון. צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר
  • עוגיות חמאה, תבלינים ופולי קקאו גרוסים של מאי ישורון. צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר
    עוגיות חמאה, תבלינים ופולי קקאו גרוסים של מאי ישורון. צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר

ניחוח התבלינים שעולה מהעוגיות מושך את כל מי שבסביבה לפתוח את הצנצנת, לקחת שאיפה עמוקה – ולחטוף כמה עוגיות. הבצק הפריך והחמאתי נוח להכנה וקל מאוד לקרוץ ממנו עוגיות בכל צורה שמתחשק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה חמאה, אבקת סוכר ואת כל התבלינים שתיים־שלוש דקות לתערובת קרמית. מורידים בעזרת מרית את הקרם מדפנות הקערה, מוסיפים קמח ומלח ומערבלים כמה שניות להטמעה כמעט מלאה של הקמח. מוסיפים פולי קקאו ומערבלים לאיחוד.

2

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה לעובי ארבעה־חמישה מ"מ ומעבירים למקפיא לחצי שעה.

3

מחממים תנור ל־160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

4

מוציאים את הבצק מהמקפיא, משחררים אותו מניירות האפייה משני הצדדים וקורצים עיגולים בקוטר ארבעה־חמישה ס"מ. מאחדים את השאריות, מרדדים מחדש וממשיכים לקרוץ עיגולים.

5

מניחים את העוגיות בתבנית ואופים 12־13 דקות להזהבה יפה. מומלץ לסובב את התבנית באמצע האפייה.

6

מוציאים את העוגיות מהתנור, מצננים לטמפרטורת החדר ושומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר עד שבוע.