מתכון

עוגיות לימון מושלגות

עוגיות לימון מושלגות תמיד מזכירות את החורף. גרסה נהדרת ללא מוצרי חלב

8,654 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2022
עוגיות לימון מושלגות של נטלי לוין | צילום: הדס ניצן, עריכה קולינרית: תמר שורצברד גולן
עוגיות לימון מושלגות של נטלי לוין | צילום: הדס ניצן, עריכה קולינרית: תמר שורצברד גולן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לציפוי

אופן ההכנה

1

בקערה טורפים סוכר, שמן, ביצה, תמצית וניל, מלח, קליפת לימון מגוררת ומיץ לימון לתערובת אחידה.

2

מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים בעזרת מרית עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק.

3

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים כשעתיים במקרר.

4

מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

5

יוצרים עיגולים מהבצק ומגלגלים באבקת סוכר לציפוי.

6

מסדרים במרווחים שווים בתבנית. מצננים כ־10 דקות במקפיא לפני האפייה.

7

אופים 10־15 דקות או עד שהעוגיות מתפוצצות ומתייצבות בשוליים, אך עדיין מעט רכות במרכז. מצננים לחלוטין ומגישים.

המתכון מתוך הספר "ימים מתוקים" של נטלי לוין, הוצאת תכלת, 193 עמ', 136 שקלים. להשיג בחנויות הספרים.

"ימים מתוקים" | מאת: נטלי לוין
"ימים מתוקים" | מאת: נטלי לוין