מתכון

עוגיות נוגטין ללא קמח

העוגיות טעימות סתם כך, אבל כאן החלטתי לשדרג אותן לעוגיות סנדוויץ’ עם מלית אגוזית טעימה

7,554 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

העוגיות הללו נמכרו כל כך טוב בפסח עד שהחלטתי לאמץ אותן לכל ימות השנה. חשוב מאוד להכין את התערובת ומייד לזלף ולאפות. אם משתהים – התערובת מתקשה. העוגיות טעימות סתם כך, אבל כאן החלטתי לשדרג אותן לעוגיות סנדוויץ’ עם מלית אגוזית טעימה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

2

מכינים את התערובת ואופים: שמים שקדים טחונים ואבקת סוכר בקערת מעבד מזון ומערבלים כדקה לאבקה אחידה. מנפים את האבקה לקערה דרך מסננת דקה (נפת קמח דקה מדי והתערובת לא תעבור דרכה).

3

מקציפים חלבונים במהירות בינונית כדקה. מוסיפים בהדרגה סוכר ומלח לימון וממשיכים להקציף עוד 2 דקות עד לקבלת קצף מבריק ויציב אך לא נוקשה. מוסיפים את תערובת השקדים ומקפלים אותה לתוך הקצף (התערובת נופלת בזמן הקיפול וזה בסדר). מקפלים לתערובת את החמאה עד שהיא נטמעת.

4

מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 1 ס”מ. מזלפים לתבניות כ-100 עיגולים בקוטר 3 ס”מ ובמרווחים של 3 ס”מ. חובטים מעט בתחתית התבניות (זורקים אותן מגובה נמוך) כדי לשטח את העוגיות.

5

אופים כ-10 דקות עד להזהבה ומצננים.

6

ממלאים ויוצרים עוגיות סנדוויץ’: מעבירים את המלית לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 1 ס”מ. מזלפים חצי כפית ממלית הנוגט על הצד החלק של מחצית מן העוגיות ומכסים עם העוגיות שנותרו.

7

שומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר עד 10 ימים.

גיוונים:

  • מפזרים על העוגיות מעט אגוזי לוז קצוצים דק בטרם הכנסתן לתנור ומקבלים עוגיות עם מראה מצודד וטעם אגוזים מודגש.
  • מחליפים את מלית הפרלינה בממרח שוקולד או בריבה חלקה לפי טעמכם.
  • אם לא משיגים פרלינה – אפשר להסתפק בממרח נוטלה.