מתכון

עוגיות שקדים, דבש ושומשום

עוגיות שקדים שהכי קלות בעולם להכנה, והבונוס: הן נטולות קמח וגם פרווה

43,840 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגיות שקדים, דבש ושומשום. צילום: דניה ויינר
עוגיות שקדים, דבש ושומשום. צילום: דניה ויינר

את המתכון לעוגיות האלה קיבלתי מספי – בשלנית ואופה מצוינת ואמא של חברה טובה. הוספתי למתכון המקורי של ספי מעט דבש, שמשדרג את העוגיות פלאים ומחבר אותן לאווירת החג.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות.

2

מערבבים ביצה עם סוכר ודבש בקערה. מוסיפים שקדים ושומשום ומערבבים בעדינות, עד שכל השקדים והשומשום מצופים בתערובת המבריקה.

3

מניחים כף שטוחה מהתערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים מעט. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת.

4

אופים 12-10 דקות, עד שהעוגיות בצבע זהוב כהה. מוציאים ומצננים היטב. מפרידים בזהירות את העוגיות מנייר האפייה ושומרים בצנצנת אטומה עד שבוע.