חשוב להשתמש ב־3 סוגי שוקולד (ולא משנה איזה – אפשר רובי, לבן, בלונדי, מריר וחלב, או לגוון בגודל הצ’אנקים ובצורה).
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־ 210 מעלות. מערבבים את כל סוגי השוקולד בקערה.
2
מעבירים חמאה וסוכר לקערת המיקסר ומעבדים עם וו גיטרה כ־ 3 דקות במהירות בינונית עד שהתערובת אחידה.
3
מוסיפים ביצים, תמצית וניל, מלח וסודה לשתייה ומערבבים עד שהתערובת חלקה. מוסיפים קמח ומערבבים כדקה, רק עד שהקמח נטמע. מוסיפים 3/4 מכמות השוקולד לבצק ומערבבים עד שהוא מתפזר בבצק באחידות.
4
מעבירים את הבצק למחבת בעלת תחתית כפולה בקוטר 20 ס"מ שיכולה להיכנס לתנור או לתבנית בקוטר זהה ומשטחים בצורה אחידה. מפזרים מעל את שאר השוקולד ולוחצים בעדינות כך שיחדור לבצק. מעבירים את המחבת או את התבנית לתנור ואופים רבע שעה, או עד שהעוגייה שחומה אבל עדיין רכה במרכז. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגייה להצטנן, כך היא מתגבשת, או שטורפים חם עם גלידה מעל.