מתכון

עוגת גבינה אפויה עם קרם הדרים

הבצק עשיר, הקאימק הופך את המלית לקרמית להפליא, וקרם ההדרים מביא עמו חמיצות לצד מרירות נהדרת

3,231 בשלנים התעניינו במתכון זה
עוגת גבינה אפויה עם קרם הדרים של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר
עוגת גבינה אפויה עם קרם הדרים של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר

קצת לפני שבועות החלטנו להשתתף (ולנצח!) בטעימות עוגות הגבינה שעורכים בעיתונים. העובדה שבתפריט שלנו לא הייתה בכלל עוגת גבינה לא הרתיעה אותנו: במשך יומיים אפינו עשרות עוגות, הכרחנו את הצוות לטעום את כולן, בחרנו עוגת גבינה אחת, שלחנו אותה למערכת "טיים אאוט" לטעימה – וקטפנו את המקום השני המכובד. מה כל כך מיוחד במתכון הזה? הבצק עשיר, הקאימק הופך את המלית לקרמית להפליא, וקרם ההדרים מביא עמו חמיצות לצד מרירות נהדרת.
שימו לב: העוגה דורשת כ-8 שעות קירור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לבצק ברטון

למלית גבינה

לקרם הדרים

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט חלמון וחמאה מומסת, לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמון וממשיכים לערבב לבצק אחיד.

2

מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעלה בעובי כשלושה מ"מ ומצננים כרבע שעה במקרר.

3

מחממים תנור ל־160 מעלות.

4

מסירים את הנייר העליון ואופים כ־20 דקות להזהבה. מוציאים מהתנור ומנמיכים את חום התנור ל־140 מעלות.

5

מעבירים את הבצק לקערה ומפוררים בעזרת הידיים לפירורים קטנים. מוסיפים את החמאה המומסת, מערבבים היטב ומשטחים בתבנית.

מכינים את המלית

6

מערבבים מסקרפונה, קאימק, גבינה לבנה וסוכר בעזרת לקקן עד ריכוך המסקרפונה וקבלת תערובת אחידה. מוסיפים גבינת שמנת ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את יתר חומרי המלית ומערבבים לתערובת אחידה.

7

יוצקים את התערובת לתבנית עם הבצק ומניחים בתוך תבנית עמוקה יותר עם מים רותחים, המגיעים עד חצי גובה תבנית העוגה.

8

אופים את העוגה כשעה, עד שהיא מתייצבת ועדיין רוטטת במרכז. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים לחצי שעה נוספת. מוציאים מהתנור ומעבירים למקרר ללילה שלם.

מכינים את הקרם

9

מבשלים בקערה על בן מארי מיץ אשכוליות וקליפת אשכולית מגוררת, מיץ לימון וסוכר שתיים־שלוש דקות, עד שהסוכר נמס. מוסיפים ביצים ומלח וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב מתמיד כ־12 דקות, עד שהקרם מסמיך (83 מעלות).

10

מסננים את הקרם לקערה, מוסיפים חמאה וטורפים, עד שהיא נמסה והקרם אחיד וחלק. מניחים ניילון נצמד על פני הקרם ומעבירים למקרר לשעה.

11

מערבבים את הקרם הקר, מניחים על העוגה ומיישרים.