מתכון

עוגת גבינה, תפוחים ופקאן

במעין עוגת שכבות, שמורכבת משכבה של בסיס עוגיות, שכבה של קרמל ופקאנים, שכבה של תפוחים מקורמלים, קרם גבינה וקצפת

4,051 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
עוגת גבינה ותפוחים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
עוגת גבינה ותפוחים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עוגת גבינה ותפוחים מהבלוג הנפלא של חן שוקרון "מתוקים שלי".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לקרמל:

לקלתית:

למלית תפוחים:

למלית גבינה:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים קרמל:

1

שמים במחבת חמאה, שמנת מתוקה וסוכר חום ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-8 דקות עד שמתקבל קרמל כהה יחסית. מערבבים מדי פעם. מסירים מהכיריים ומצננים לחלוטין.

מכינים את הקלתית:

2

מערבבים בקערה פירורי ביסקוויטים, קינמון וחמאה מומסת לתערובת פירורית. מהדקים את התערובת בשכבה דקה ואחידה לתחתית ולדפנות של תבנית מרופדת בנייר אפייה. מעבירים למקפיא למשך 20 דקות.

3

מחממים תנור ל-160 מעלות.

4

אופים את הקלתית 10 דקות ומצננים. מעלים את טמפ' התנור ל-170 מעלות.

מכינים את מלית התפוחים:

5

ממיסים במחבת חמאה עם סוכר, מלח וקינמון ומבשלים כדקה עד לבעבוע. מוסיפים תפוחים ומערבבים היטב עד שכל הפרוסות מצופות באופן אחיד. מבשלים 20-15 דקות על להבה בינונית עד שהתפוחים מתרככים והנוזלים מצטמצמים כמעט לחלוטין. מצננים.

מכינים את מלית הגבינה:

6

מערבלים גבינה וסוכר במיקסר עם בלון הקצפה במשך כדקה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים תמצית וניל וביצים בזו אחר זו ומערבלים עד שהן נטמעות ומתקבלת תערובת אחידה.

מרכיבים ואופים:

7

יוצקים על הקלתית 1/2 כוס מהקרמל (אם הוא התקשה, מחממים אותו קלות במיקרוגל או על הכיריים). מפזרים עליו אגוזי פקאן קצוצים ועליהם מפזרים את מלית התפוחים בשכבה אחידה. יוצקים על הכל את מלית הגבינה ומחליקים את פניה בעזרת לקקן.

8

אופים 40 דקות עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה קלות. מצננים לטמפ' החדר ומעבירים למקרר למשך הלילה.

סמוך להגשה:

9

מחלצים בעדינות את העוגה מהתבנית ומסירים את נייר האפייה. מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת רכה ומניחים ממנה תלוליות על העוגה. העוגה נשמרת מכוסה במקרר עד 4 ימים.