מתכון

עוגת גלידה טירמיסו

מורן לילה הופכת את המטבח לגלידרייה ביתית ומכינה עוגת גלידת טירמיסו שיכורה ונהדרת

5,045 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת גלידה טירמיסו. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
עוגת גלידה טירמיסו. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

בעזרת קרמים פשוטים שיודעים ללבוש אינספור טעמים ובלי מכונה(!). אחת הדרכים המרשימות ביותר להגיש את הגלידה הביתית היא להפוך אותה לעוגה. את ההשראה אפשר לקחת מעוגות קלאסיות. כאן למשל יצרתי גרסה קפואה לטירמיסו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגלידת וניל:

לעוגה:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה.

2

מוסיפים חלב מרוכז ומשחת וניל או תמצית וניל ומקציפים עוד דקה-שתיים עד שהמרקם מסמיך.

3

מוציאים 1/2 כמות מהגלידה מקערת המיקסר ושומרים בצד. לתערובת שנשארה במיקסר מוסיפים כף אבקת קפה נמס ומקציפים רק עד לקבלת תערובת בצבע אחיד.

4

מערבבים את 2 כפות הקפה הנמס הנותרות עם מים רותחים וליקר.

5

טובלים 8 בישקוטים בתערובת הקפה ומסדרים בתבנית בקוטר 20 ס"מ בשכבה אחת. יוצקים עליהם שליש מתערובת הווניל ושליש מהתערובת בטעם קפה ומסדרים שכבה שנייה של בישקוטים טבולים בקפה. יוצקים מעל שליש מתערובת הווניל ושליש מתערובת הקפה ומסדרים שכבה שלישית של בישקוטים. מסיימים בשכבה האחרונה של גלידת וניל וגלידת קפה.

6

מקפיאים ל-4 שעות לפחות. סמוך להגשה מחלצים את העוגה הקפואה מהתבנית ומפזרים אבקת קקאו.

גיוון: את ליקר הקפה אפשר להחליף בליקר שקדים (אמרטו).