מתכון

עוגת וויסקי-שוקולד-פקאן

הוויסקי – החומר הרטוב שבעוגה – הופך אותה ככל שעובר הזמן להרבה יותר טעימה (בתקווה שיישאר ממנה משהו)

ינואר 2016
עוגת וויסקי-שוקולד-פקאן. צילום: אילון פז
עוגת וויסקי-שוקולד-פקאן. צילום: אילון פז

העוגה קלה להכנה ונטולת קמח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-150 מעלות ומשמנים תבנית.

2

טוחנים את הפקאנים עם מחצית מכמות הסוכר (150 גרם) במעבד מזון. מנפים קורנפלור ומוסיפים לתערובת. מערבבים.

3

ממיסים חמאה ושוקולד על ביין מארי או במיקרוגל. מצננים מעט ומוסיפים וויסקי.

4

מקציפים חלבונים עם יתרת הסוכר כ-8 דקות לקבלת קצף יציב. מקפלים את הקצף לתערובת החומרים היבשים ומערבבים. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים שוב.

5

יוצקים לתבנית ואופים שעה, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים ומגישים.