מתכון

עוגת חלבה בחושה

ביס מתוק לסיום המנגל ביום העצמאות

3,200 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2022
עוגת חלבה בחושה של נטלי לוין | צילום: הדס ניצן, עריכה קולינרית: תמר שורצברד גולן
עוגת חלבה בחושה של נטלי לוין | צילום: הדס ניצן, עריכה קולינרית: תמר שורצברד גולן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־175 מעלות ומשמנים בנדיבות את התבניות.

2

טורפים בקערה שמן, סוכר, ביצים, קרם קוקוס, חלב סויה, תמצית וניל ומלח, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3

מוסיפים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים. אם יש קצת גושים זה בסדר.

4

בקערה נפרדת מערבבים טחינה ודבש.

5

יוצקים מחצית מבלילת העוגות לתבניות. מזלפים כשני שלישים מתערובית הטחינה־דבש בצורה חופשית ומפוררים חצי מכמות החלווה. חוזרים על סדר הפעולות.

6

אם רוצים, בעזרת סכין או שיפוד עץ "משיישים" את התערובת.

7

אופים את העוגות 35־45 דקות או עד שהן שחומות ויציבות, וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים. מצננים לחלוטין ומגישים.

המתכון מתוך הספר "ימים מתוקים" של נטלי לוין, הוצאת תכלת, 193 עמ', 136 שקלים. להשיג בחנויות הספרים.

"ימים מתוקים" | מאת: נטלי לוין
"ימים מתוקים" | מאת: נטלי לוין