מתכון

עוגת נקטרינות, פקאן וקינמון הפוכה

בזמן האפייה, שכבת הנקטרינות נאפית עם סוכר וקינמון ומקבלת מעטה קרמלי וריחני

21,935 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
עוגת נקטרינות, פקאן וקינמון הפוכה . צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
עוגת נקטרינות, פקאן וקינמון הפוכה . צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

כאן הוספנו לה קוביות נקטרינה עסיסיות, כתר נקטרינות שמתקרמלות בסוכר וחמאה ואגוזי פקאן שנותנים קראנץ' בין ביס לביס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשכבת הנקטרינות:

לעוגה:

אופן ההכנה

מכינים את שכבת הנקטרינות:

1

מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה, מורחים אותו בחמאה ומפזרים פקאנים, קינמון וחצי מכמות הסוכר או מייפל.

2

מסדרים את חצאי הנקטרינות בצפיפות, כשהצד החתוך כלפי מעלה. מפזרים מעל את יתרת הסוכר או המייפל.

3

מחממים תנור ל-160 מעלות.

מכינים את העוגה:

4

מקציפים חמאה וסוכר במיקסר עם בלון הקצפה עד לקבלת קרם תפוח וחלק. מוסיפים את הביצים אחת-אחת תוך כדי הקצפה עד שהן נבלעות בתערובת.

5

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים וניל, קליפת לימון, קמח (למעט 2 כפות) ואבקת אפייה. מקציפים לתערובת אחידה. מוציאים את הקערה מהמיקסר.

6

מקמחים את קוביות הנקטרינות ב-2 כפות הקמח ששמרנו, מוסיפים לבלילה ומערבבים בקלילות בלי לפגוע בנפח הבלילה - זה ימנע מהפירות לשקוע לתחתית התבנית. יוצקים את התערובת על הנקטרינות שבתבנית.

7

אופים 70-60 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע ומקררים היטב.

8

לפני ההגשה הופכים את העוגה על צלחת הגשה. מניסיון - היא טעימה יותר למחרת האפייה.

גיוונים:
• מחליפים את הפקאנים בשקדים או באגוזי מלך.
• מחליפים את הסוכר החום והקינמון בסוכר לבן וקליפת לימון.