מתכון

עוגת סולת, שקדים ושמן זית עם סירופ עשבים

הסירופ הוא הטעם המרכזי של המנה הזאת. לשולי וימר הוא מזכיר תה על המדורה עם כל העשבים שיש בהישג יד מסביב

3,352 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
עוגת סולת, שקדים ושמן זית עם סירופ עשבים של שפית שולי וימר. צילום: טל סיון צפורין; סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: רינת בר נצר
עוגת סולת, שקדים ושמן זית עם סירופ עשבים של שפית שולי וימר. צילום: טל סיון צפורין; סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: רינת בר נצר
  • 1 תבנית אינגליש קייק
  • שעה ו־40 דקות + לילה השריה לסירופ
  • קל
  • כשר
  • צמחוני

הסירופ שנמצא במרכז המנה מסמל עבורי את הילדות שלי בטבע במצפה אבירים. הוא מזכיר לי תה על המדורה עם כל העשבים שיש בהישג יד מסביב. את המתכון לעוגה עצמה פיתחתי עם השף־קונדיטורית המוכשרת של מסעדת L28 נועה חיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לסירופ

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

לסירופ

1

מרתיחים מים עם סוכר עד שהסוכר נמס. ממשיכים לבשל עוד כ־5 דקות עד שהסירופ מסמיך מעט. מסירים מהאש ומוסיפים את כל עשבי התיבול עם מיץ לימון. משרים למשך לילה. למחרת מסננים את הסירופ.

לעוגה

2

מחממים תנור ל־140 מעלות. מקציפים ביצים וסוכר במיקסר עם וו בלון. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה. מוסיפים למיקסר לפי הסדר יוגורט, תערובת חומרים יבשים ושמן זית וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים כשעה ו־20 דקות.

3

פורסים את העוגה ומניחים פרוסה בכל צלחת הגשה. מחממים את הסירופ ויוצקים על העוגה ומסביב לה. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה.