מתכון

עוגת סניקרס

שכבות בראוניז שמנמנות ופיסות סניקרס שפוגשים בכל ביס והן מוסיפות מליחות עדינה

3,639 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
עוגת סניקרס של נעמה גאון. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו
עוגת סניקרס של נעמה גאון. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו

שימו לב: העוגה מורכבת מ- 3 שכבות בראוניז שאופים בתבניות נפרדות. אל תנסו לאפות עוגה אחת ולפרוס לשכבות – זה לא יעבוד! אם אין לכם 3 תבניות בקוטר מתאים, אפשר לאפות במחזורים.

גיוון: מחליפים את חטיף הסניקרס בחטיף טוויקס.

תבנית בקוטר 24 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשכבות בראוניז

לגלידת חמאת בוטנים

למלית ולקישוט

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 3 תבניות בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה.

מכינים בראוניז

2

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל.

3

מקציפים סוכר וביצים כ-4-3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבלים עד שהוא נטמע בתערובת. מוסיפים קמח, קקאו ומלח וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת מבריקה ואחידה. מוסיפים קפה נמס ומערבבים עד שהוא נטמע.

4

יוצקים את התערובת לתבניות.

5

אופים כ- 12-10 דקות עד שהבראוניז מתחילים להתייצב בשוליהם אך רכים מאוד במרכזם. מוציאים מהתנור ומצננים.

מכינים גלידת חמאת בוטנים

6

מערבבים בקערה חלב מרוכז, תמצית וניל, מלח וחמאת בוטנים.

7

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתוך תערובת החלב המרוכז.

מרכיבים את העוגה, מקפיאים ומגישים

8

מניחים שכבת בראוניז אחת בתחתית רינג או בתבנית בקוטר 24 ס"מ, מכסים במחצית מתערובת הגלידה ומפזרים כמחצית מפרוסות הסניקרס. מניחים שכבה נוספת של בראוניז ומכסים ביתרת תערובת הגלידה והסניקרס. מסיימים עם שכבת בראוניז. עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל- 6 שעות לפחות (ועדיף למשך הלילה). העוגה נשמרת בהקפאה עד שבוע.

9

מוציאים את העוגה מהמקפיא 15 דקות לפני ההגשה. מחלצים מהתבנית ומפזרים עליה את חטיפי הסניקרס. פורסים בעזרת סכין חדה.