מתכון

עוגת פילו עם ריקוטה, סולת ואוכמניות

עוגה יפהפייה ומרשימה שהרבה יותר קלה להכנה ממה שהיא נראית

6,365 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
עוגת פילו עם ריקוטה, סולת ואוכמניות של תמר לוי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעמה רן
עוגת פילו עם ריקוטה, סולת ואוכמניות של תמר לוי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעמה רן

תמר לוי: "את ההשראה קיבלתי מעוגה יוונית שמורכבת מדפי פילו וקרם פטיסייר עם סולת. אני מאוד מתחברת לעוגות כפריות פשוטות ואוהבת לתת להן פרשנות מודרנית עדכנית. אפשר להוסיף למלית פירות טריים, פירות יבשים ואגוזים קלויים"

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לסירופ סוכר מתובל

להרכבה

לקישוט

אופן ההכנה

למלית ריקוטה

1

מבשלים בסיר על אש בינונית את החלב, הביצים, הסוכר, החמאה והסולת תוך כדי טריפה מתמדת עד סף רתיחה. מצננים במשך 15 דקות.

2

מוסיפים וטורפים לתערובת את שאר מרכיבי המלית.

לסירופ הסוכר המתובל

3

מרתיחים את המים והסוכר. מוסיפים את שאר מרכיבי הסירופ, מערבבים ומצננים.

להרכבת העוגה

4

מושחים את התבנית ואת דפי הפילו בחמאה המומסת. מניחים שלושה דפי פילו זה על גבי זה בתבנית ומשטחים היטב בתחתית ובדפנות. שופכים את המלית על דפי הפילו, משטחים ומיישרים. אם נשארים שוליים של פילו בצדדים מקפלים אותם פנימה כך שיכסו מעט את המלית.

5

מושחים דף פילו נוסף בחמאה, מקפלים אותו לצורת מניפה ומניחים על המלית לכיסוי העוגה. אפשר לשחק עם הגדלים של דף הפילו ולצופף כמה דפים ליצירת קומפוזיציה מעניינת.

6

אופים את העוגה במשך 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות, עד שהיא מזהיבה.

7

מושחים את העוגה בסירופ הסוכר המתובל. מצננים ומפזרים את האוכמניות.