מתכון

עוגת קינואה, פירות מיובשים ואגוזים

העוגה בעלת מרקם מתפצפץ ומזכירה בטעמה עוגת סולת

16,712 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
עוגת קינואה, פירות מיובשים ואגוזים. צילום: דניה ויינר
עוגת קינואה, פירות מיובשים ואגוזים. צילום: דניה ויינר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-175 מעלות.

2

מחממים קינואה וחלב לסף רתיחה בסיר (נזהרים שהחלב לא יגלוש). מנמיכים את הלהבה, ומבשלים ללא כיסוי 12 דקות, תוך כדי בחישה מדי פעם. מצננים מעט.

3

מקציפים חמאה עם סוכר חום כ-2 דקות, מוסיפים ביצה ומקציפים כדקה נוספת. מערבבים פנימה דבש ואת הקינואה המבושלת בעזרת כף.

4

מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח, פירות מיובשים ואגוזים בקערה נפרדת. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים היטב.

5

יוצקים את התערובת לתבניות ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגה זהובה ויציבה.