מתכון

עוגת שוקולד בקערה אחת

עוגת שוקולד נפלאה ופשוטה, שמככבת אצלנו בכל מפגש, פיקניק או יום הולדת. מתוך ספרה של מאיה דרין "דיסקו מתוקים"

93,147 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
עוגת שוקולד בקערה אחת של מאיה דרין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
עוגת שוקולד בקערה אחת של מאיה דרין. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ משומנת, או תבנית מלבנית בעלת נפח דומה.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגה

לגנאש השוקולד

אופן ההכנה

לעוגה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים בקערה גדולה המתאימה לחימום במיקרוגל את השוקולד עם שני סוגי הסוכר והחמאה וממיסים (לחילופין ממיסים בקלחת קטנה על להבה נמוכה מאוד, תוך ערבוב רצוף, עד לקבלת מרקם חלק ואז מעבירים לקערה). מצננים מעט.

2

מוסיפים את הביצים בהדרגה, אחת אחת, ומערבבים אחרי כל הוספה עד להטמעתן. מוסיפים את הקורנפלור ואבקת האפייה ומערבבים למרקם חלק, ללא גושים.

3

מעבירים לתבנית. בעזרת מרית ("לקקן") מנקים את הקערה ושומרים אותה בצד. אופים כ-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים. מצננים.

לגנאש

4

כשהעוגה קרה לגמרי, יוצקים את השמנת לקערה ששמרנו בצד ומביאים לסף רתיחה במיקרוגל (או בקלחת על הכיריים). מוסיפים את שברי השוקולד לשמנת החמה, ומניחים ל-2 דקות בלי לגעת. מערבבים היטב עד שנוצר קרם חלק ומבריק. יוצקים את הגנאש על מרכז העוגה ומניחים לו לצפות את כולה; במידת הצורך מניעים את העוגה מצד לצד, אבל אין צורך להשתמש בכף.

5

הכי טעים לאכול את העוגה תוך 24 שעות ולא לשמור במקרר. אם בכל זאת מאחסנים במקרר, מומלץ לחמם במיקרוגל 10-5 שניות לפני ההגשה.